Saturday, December 16, 2006

Belçika'daki Türk blog siteleri

BRUKSEL HABER:http://brukselhaber.blogspot.com

Belçika nın en çok okunan Haber Blog'u (Türkçe-Fransızca):http://turk.skynetblogs.be/

Gazeteci Mehmet Köksal'ın Belçika'da en çok okunan blog 'u (Fransızca):http://allochtone.blogspot.com
* * *

Belçika : DOKTORLAR
Dr.VEDAT GÜMÜŞ:Rue Royale-St.Marie 6-1030/Bruxelles..................................Tel:022178919 Dr.GÜLSÜM POYRAZ: Rue Royale-St.Marie 6-1030/Bruxelles............................Tel:022178919 Dr.ABDÜLKADİR KARA:Av.Rogier,122-1030/Bruxelles.........................................Tel:022415081
Dr.YÜKSEL DENİZLİ:Av.Paul-Deschanel 57-1030/Bruxelles................................Tel:022426940
Dr.NURAN BIÇAK:Rue de la Consolation,17-1030/Bruxelles..................................Tel:022422548 Dr.GÜRCAN ZENGİN:Rue G.Moreau 71-1070/Bruxelles........................................Tel:025202552 Dr.SELMA TÜRKÖZ:Rue Pont Avenue,35-1000/Bruxelles....................................Tel:022035613 Dr.CENGİZ BULDUK:Place Houwart,13-1210/Bruxelles.........................................Tel:022185561 Dr.CABBAR SEVDAİ:.......... Tel:022162784
Dr.GÖKHAN BODUR: Rue Royale,97-1210/Bruxelles..............Tel:022231834
Dr.YÜCEL KARAMAN: W.Churchill,226-1180/Bruxelles...................................Tel:02023459787
Dr.ELİF AKSEKİ::Clinique St.Etienne......................................................................... Tel:022259111 Dr.KEMAL ARSLAN:Clinique St.Etienne..................................................................Tel:0476871570 Dr.YORGO HARALANMİDİS:Av.Rogier,82-1030/Bruxelles................Tel:022418985-2418973
Kaynak:Belturk
Yurtdışı Eğitim Hizmetleri

ELT Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yurtdışı eğitim, master, staj, Aupair, dil okulları ve öğrenci değişim programları hizmetleri veren; Ankara, İstanbul, İzmir ve Amerika'da şubeleri bulunan ELT Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı'nın resmi web sitesi.BilAkademi Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ankara ve İstanbul'da 14 yıldır hizmet veren BilAkademi, bir çok hizmetini ücretsiz sunmaktadır. Kurum; Dil Okulları,üniversite, master ve au-pairlik yerleştirme hizmetleri vermektedir.Malta Dil Okulları Maltada İngilizce, Maltada Dil okulları hakkında geniş bir bilgi ve Dil okulları fiyat listeleri, Malta da yaşam.Malta Dil Okulu, Yurtdışı Eğitim Malta ve Malta dil okulları hakkında öğrenmek istediğiniz hertürlü bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.Optima Yurtdışı Eğitim Yayınları 1991 yılından bu yana yurtdışı eğitim konusunda lider olan Optima yurtdışı eğitim Danışmanlığı yurtdışı eğitim ile ilgili çeşitli süreli yayınlar, broşürler hazırlıyor.Aventure Yurtdışı Eğtim Work and travel ile yaz aylarında Amerika'da çalışın.

Yurtdışı Eğitimle İlgili Bilgi Veren Linkler
http://www.turkstudent.net/ Türk Sudent ların yurtdışı eğitimi hakkında geniş bilgi veren sitesi http://www.promeths.com/ust.php Yurt Dışı Eğitim ve Meslek Danışmanlığı http://www.linkdunyasi.com/Egitim_Ogretim.html Buradan Eiğitimle ilgili linkleri bulabileceksiniz. http://www.yeninesiledu.com/YENİ NESİL YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI http://www.pafuli.net/egitim/yurtdisi-egitim.htmlhttp://www.globalvizyon.com/ Global Vizyon yurtdışı eğitim danışmanlığı http://www.usacademics-tr.com/Amerika'da Yurtdışı Eğitim http://www.icep.org.tr/turkish/index.asp Uluslararası Kültürel Değişim Programları Burs Vakfı http://www.idealsas.com/default.asp?l1=2&l2=5&l3=5%20Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İdealsas
Aile, Aile linkleri, Aile siteleri
Aile gov.tr - Aile eğitimi, ailelere götürülen hizmetler, aile yapısı ve sorunları, aile içi şiddet üzerine bilgiler içeren site. Aileye ilişkin genel istatistik verilere de yer verilen sitede aile eğitimine yönelik kitap kopyalarına da pdf formatında ulaşılabilmektedir.
Ailehekimi.com - Sağlık ve ilaç bilgileri, beslenme ve hastalıklar üzerine bilgiler içeren bir web sitesi. Sitede başlıklar halinde haberler ve hastalıklar hakkında bilgilere de yer verilmiş. Sitede yer alan tıp sözlüğünden de yararlanmak mümkün.
Kadınveaile.com - Evlilik, sağlıklı yaşam, ev dekorasyonu ve çevreye yönelik çeşitli problemler hakkında bilgi içeren bir site. Site içerisinde gündem başlığı altında değişik konularda bilgiler de verilmiş. Ailem.com - Her türlü sağlık problemine yönelik bilgiler içeren bir site. Site içerisinde gündemde yer alan haberler, aylık kültür sanat rehberi, yeni doğmuş çocuklar isimleri sözlüğü ile güzellik ve bakıma hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Çocukaile.com - Bebek, Çocuk, genç ve aile psikiyatrisi üzerine bilgiler içeren bir site. Anne, baba, eğitimci, psikolog, pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarına aile ve çocukla ilgiliş konularda aydınlatıcı bilgiler veren web sitesi.
Bizimaile.com - Aylık olarak yayınlanan kadı ve ailelere yönelik bilgiler içeren derginin web sitesi. Sitede dekorasyondan sağlığa, kültür ve sanattan beslenmeye kadar çok geniş alanda bilgilere ulaşmak mümkün.
Ailedental.com - Ağız ve diş sağlığına yönelik öneriler, çeşitli tedavi yöntemleri, diş hastalıkları hakkında bilgilerin verildiği bir web sitesi. Her türlü probleme ilişkin sorulara mail yoluyla yanıt bulunması da mümkün olmaktadır
Aileplanlama.com - Kadın hastalıkları ve doğum kontrol uzmanı tarafından kadın sağlığı, doğum kontrol yöntemleri, hamilelikte bebekle ilgili problemler ile aile planlaması hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı bir web sitesi.
Eğitim.com - aile - Çeşitli konularda ebeveynlere öneriler ve eğitici bilgilerin yer verildiği web sitesi. Site içerisinde çocukların interneti etkili ve güvenilir bir şekilde kullanmasını sağlayıcı Aile-çocuk internet kullanım sözleşmesine de yer verilmiş.
Tapv.org.tr – Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfının amaçları, kurucuları, vakıf tarihçe,yürütülen ve yürütülmekte olan projeler, ödüller, yayınlar ve üreme sağlığı hakkında bilgilerin verildiği bir web sitesi.
Ruki.org. -Koruyucu aile sağlığı, çeşitli konulara yönelik linkler ve güncel haberlere değinilen web sitesi. Sitede fotoğraf galerisinin yanında mutfakla ilgili püf noktaları ile gurme tariflerine de ulaşılmaktadır.
Çocuk Eğitim Portalı - Aile ve çocuklar için konular içeren site okul öncesi eğitim konusunda bilgilerin verildiği bir web sitesi. Eğitim dışında sağlık, eğlence gibi başlıklar altında bir çok kesime hitap edilmekte.
Mutluaile.com.tr - Mutlu Aile Sağlık ve Özel Danışmanlık Hizmetleri adlı şirketin dadı, çocuk bakıcıları, ev işlerine yardımcılar, hastabakıcı, refakatçiler ve diğer iş alanlarında eleman sağlama faaliyetleri hakkında bilgi veren web sitesi. Bu sitede, şirket profili, faaliyet alanları hakkında bilgiler, iletişim detayları ve linkler yer alıyor.
Popülermedikal.com - Aile sağlığından ilkyardım, hastalıklar, ilaçlar ve alerjiye kadar birçok konuda bilgilerin sunulduğu bir web sitesi. Sitede sağlıkla ilgili güncel bilgilere ve forumlara da yer verilmiş.
Oyuncax.com - Aile oyunları, çeşitli oyuncak, oyun kağıdı, puzzle, kutu oyunları, şaka ürünleri, uçurtma, parti ve süs eşyaları ve benzer ürünlerin satıldığı alışveriş sitesi. İndirimde olan ve en çok satan ürünleri de bulmak mümkün.
Umutcocukları org.tr - Aile ortamından kopmuş, sokaklarda yaşayan çocukları topluma ve ailelerine geri kazandırmayı amaçlayan bir derneğe ait web sitesi. Sitede haberler, duyurular, çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler, kişilerin nasıl yardımcı olabileceklerine dair öneriler yer almakt
Dbe.com.tr - Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan sitede çeşitli konulardaki makaleler, aile terapisi hakkında bilgiler yer almaktadır. Kurumsal danışmanlık hizmeti de verilmektedir
Sanalpsikolog com - Psikopatoloji, afet sonrası, aile, çocuk, kadın, iletişim ana konuları ve psikoloji alanında çeşitli yazıların yanında soru-cevap ve anket sayfalarının yer aldığı bir web sitesi. Psikoloji ile şlgili detaylı bilgilerin bulunduğu linklere de yer verilmiş.
Hukuk Bilgileri - Genel hukuk teorisi, bankalar, aile, ticaret ve ceza hukuku, kat mülkiyeti ve tüketici hakları ve daha birçok hukuksal konuda bilgiler içeriyor. Sitede soru-cevap şeklinde bir bölüme de yer verilmiş.
Gonca Dergisi - Aylık, çocuk ve aile kültür dergisinde haftanın oyunu, masalı, fıkrası, günün bilmecesi, günün sözü ve ödüllü sorusu gibi bölümler bulunuyor.bu siteden Gonca yayınları kitaplarının siparişlerini vermek mümkün.
Aile terapisi ve okullardaki kullanım alanları hakkında makalelerin yer aldığı web sitesi
Erkeklerin kadınların bakış açısıyla değerlendirildiği ve bu konuda forumların yer aldığı internet sitesi
Çocuklar, aile yaşantısı, gündelik hayat ve sağlık konuları ile makalelerin yer aldığı web sitesi
Ebeveyn ve çocuk sağlığı, evlilik, gebelik, kadınlarına yönelik gündelik makale ve bilgilerin yer aldığı web sitesi
Kültür ve sanat siteleri, kültür ve sanat linkleri, kultur sanat siteleri
Edebiyat siteleri - Edebiyat siteleri, yabancı ve Türk yazarlar, şiir siteleri
Sinema - Türkçe ve ingilizce sinema siteleri
Tiyatro - Tiyatrolar ve tiyatro toplulukları, İstanbul tiyatro salnları adres ve telefon bilgileri.
Müzik - Türkiyede ve dünyadan müzik siteleri
Fotoğraf - Fotoğraf toplulukları, fotoğrafçılar ve pratik bilgiler bulabileceğiniz fotoğraf siteleri.
Kültür merkezleri - Kültür merkezleri, Sanat evleri web siteleri ile İstanbul kültür merkezleri adres ve telefon numaraları.
Dans - Dans toplulukları, dans türkleri, dans kursları ve dansla ilgili siteler.
Resim ve heykel - Resim atölyeleri, resim galerileri
Türk ve Osmanlı sanatları - Hat, tezhib ve diğer Türk ve Osmanlı sanatları.
Kültür ve sanat dernekleri, vakıfları - Kültür sanat vakıfları ve derneklerine linkler.
Konsolosluklar, İstanbulda bulunan yabancı konsolosluklar adres ve telefonları

KONSOLOSLUKLAR YER TELEFON
ABD Konsolosluğu
Tepebaşı
(0.212) 251 36 02
Almanya Konsolosluğu
Taksim
(0.212) 251 54 05
Arnavutluk Konsolosluğu
Nişantaşı
(0.212) 296 24 28
Avusturya Konsolosluğu
Yeniköy
(0.212) 262 93 15
Azerbaycan Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 293 21 23
Belçika Konsolosluğu
Taksim
(0.212) 243 33 00
Birleşik Arap Emr. Konsolosluğu
Levent
(0.212) 279 63 49
Bosna Hersek Konsolosluğu
3. Levent
(0.212) 245 16 16
Bulgaristan Konsolosluğu
Levent
(0.212) 269 04 78
Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu
Maçka
(0.212) 230 95 97
Çin Halk Cumh. Konsolosluğu
Mecidiyeköy
(0.212) 266 65 90
Danimarka Konsolosluğu
Fındıklı
(0.212) 359 19 00
Dominik Konsolosluğu
Nişantaşı
(0.212) 248 36 13
Endonezya Konsolosluğu
Etiler
(0.212) 263 80 08
Finlandiya Konsolosluğu
Levent
(0.212) 283 57 37 / 38
Fransa Konsolosluğu
Taksim
(0.212) 243 18 52 / 53
G. Afrika Cumh. Konsolosluğu
Esentepe
(0.212) 275 47 93
Hindistan Konsolosluğu
Harbiye
(0.212) 269 21 28
Hollanda Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 251 50 30
Irak Konsolosluğu
Maçka
(0.212) 222 65 58
İngiltere Konsolosluğu
Tepebaşı
(0.212) 293 75 40
İran Konsolosluğu
Cağaloğlu
(0.212) 513 82 30
İspanya Konsolosluğu
Harbiye
(0.212) 225 20 99
İsrail Konsolosluğu
Nişantaşı
(0.212) 225 10 40
İsveç Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 243 57 70
İsviçre Konsolosluğu
Teşvikiye
(0.212) 259 11 15
İtalya Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 243 10 24
İzlanda Konsolosluğu
Tuzla
(0.212) 394 32 10 - 15
Japonya Konsolosluğu
Taksim
(0.212) 251 76 05
Kanada Konsolosluğu
Gayrettepe
(0.212) 272 51 74
Kore Konsolosluğu
Karaköy
(0.212) 256 49 70
Kanada Konsolosluğu
Gayrettepe
(0.212) 272 51 74
KKTC Konsolosluğu
Balmumcu
(0.212) 227 34 90
Libya Konsolosluğu
Gümüşsuyu
(0.212) 251 81 00
Lübnan Konsolosluğu
Teşvikiye
(0.212) 263 13 65
Macaristan Konsolosluğu
Teşvikiye
(0.212) 225 55 01
Malezya Konsolosluğu
Harbiye
(0.212) 247 13 75
Malta Konsolosluğu
Beşiktaş
(0.212) 227 60 81
Meksika Konsolosluğu
Dikilitaş
(0.212) 259 32 11
Mısır Konsolosluğu
Bebek
(0.212) 263 60 38
Monako Konsolosluğu
Bebek
(0.212) 262 41 48
Norveç Konsolosluğu
Karaköy
(0.212) 249 97 53
Pakistan Konsolosluğu
Beşiktaş
(0.212) 324 91 54
Polonya Konsolosluğu
Nişantaşı
(0.212) 240 79 56
Portekiz Konsolosluğu
Karaköy
(0.212) 250 11 30
Romanya Konsolosluğu
Taksim
-
Singapur Konsolosluğu
Kozyatağı
(0.216) 384 23 48
Slovakya Konsolosluğu
Maçka
(0.212) 227 30 66
Suriye Konsolosluğu
Teşvikiye
(0.212) 232 67 21
Suudi Arabistan Konsolosluğu
Gayrettepe
(0.212) 275 43 96
Şili Konsolosluğu
Kabataş
(0.212) 245 01 83
Tacikistan Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 249 63 22
Tayland Konsolosluğu
Teşvikiye
(0.212) 231 15 85
Tunus Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 293 95 78
Türkmenistan Konsolosluğu
Mecidiyeköy
(0.212) 266 30 97
Ukrayna Konsolosluğu
Gümüşsuyu
(0.212) 663 26 73
Yemen Konsolosluğu
-
(0.212) 233 31 17
Yugoslavya Konsolosluğu
Nişantaşı
(0.212) 248 11 33
Yunanistan Konsolosluğu
Beyoğlu
(0.212) 245 05 96